Over mij

Mijn naam is Diana Mulder en ik woon samen met mijn man en onze twee kinderen in Hooglanderveen. Ik heb vele jaren binnen commerciële organisaties gewerkt en deel uitgemaakt van managementteams.

 

Door een sportblessure aan mijn pols medio 2016 kwam ik van het ene op het andere moment stil te zitten. Ik kon mijn hand niet normaal gebruiken en na diverse onderzoeken bleek mijn letsel een afgescheurde band in het TFCC (afkorting van Triangular Fibrocartilage Complex, een soort “meniscus” van de pols. Het TFCC verbindt de ellepijp met het spaakbeen en zorgt voor de stabiliteit van de pols).

 

Na maanden fysiotherapie bij een specialist op dat gebied en een zeer sterke drive om te herstellen zonder ingreep, ben ik uiteindelijk toch geopereerd en heb vervolgens een half jaar moeten revalideren om er geen chronische pijn aan over te houden en het maximale aan beweeglijkheid terug te krijgen. Tijdens deze periode – tijdsbestek van anderhalf jaar – werd de beweeglijkheid en kracht van en in mijn hand en pols langzaamaan steeds beter, alleen ik kreeg meer last van mijn allergie: hooikoortsachtige verschijnselen, bijholteontstekingen, tranende ogen, niesbuien en vermoeidheid. Op doktersrecept gebruikte ik al enige jaren dagelijks een neusspray op basis van Fluticason – een bijnierschorshormoon (corticosteroïd). Na mijn blessure en het wegvallen van mijn actieve leven, kon ik geen dag meer doorkomen zonder mijn spray en verhoogde de voorgeschreven frequentie soms zelfs naar drie keer op een dag. Alle klachten had ik daarvoor ook al, maar het verergerde snel. Ik herkende mijzelf niet meer en sleepte mij door de dagen heen.

 

Omdat ik dit wel heel erg uitzichtloos vond, ben ik op zoek gegaan naar de oorzaak van mijn problemen om deze aan te pakken. Mijn eerste gesprek met een personal trainer in de sportschool legde voor mij al heel veel informatie bloot en ik kreeg als tip om eens met een dame te praten die Hormoontrainer is. Vervolgens haar mijn ‘klachten’ en zorgen over mijn gezondheid voorgelegd en onder haar begeleiding gestart om aan mijzelf te werken. Uiteindelijk bleek dit een leefstijlverandering te zijn met  aandacht voor voeding, beweging èn ontspanning. Na de eerste dagen merkte ik al een verandering: ik hoefde mijn spray bijna niet meer te gebruiken, was minder moe, mijn huid werd rustiger en ik voelde me zoveel beter. Dit vond ik zo bizar dat ik weinig nodig had om door te zetten. En ik dacht serieus dat ik al gezond bezig was met minimaal 4 ons groenten op een dag, 2 stuks fruit, voldoende beweging cq. sporten, etc.

 

Na een compleet leefstijlverandertraject bij de Hormoontrainer met een op mij afgestemd compleet advies is mijn allergie over. Nog een leuke bijkomstigheid: ik viel kilo’s af en kreeg weer enorm veel energie. Zelfs voorzichtig het tennis weer opgepakt en inmiddels is dat weer een belangrijk onderdeel van mijn sportleven en stap ik daarnaast minimaal vier keer per week op de mountainbike. En dat alles naast een druk ondernemersgezin waarin het huishoudelijke deel voornamelijk bij mij ligt, twee drukke banen die samen een fulltime job maken. Door deze verandering raakte ik zo onder de indruk van wat ons eigen lichaam kan mits we het maar juist voeden, dat ik de boeken van Ralph Moorman (De Hormoonfactor en Het Hormoonbalansdieet) heb verslonden en vervolgens de opleiding tot Trainer Hormoonfactor ben gaan volgen. Ontzettend interessant en heel veel geleerd over ons lichaam en het functioneren daarvan. Bijna alle klachten zijn te herleiden naar onze manier van leven.

 

Ik ben daar zo enthousiast over dat ik heb besloten om de door mij opgedane kennis te gaan gebruiken en nu begeleid ik anderen in hun zoektocht naar de voor ieder mens unieke blokkade om gezond en gelukkig te kunnen leven en een leefstijl te vinden die past bij de persoon, vanuit mijn eigen praktijk.

 

Mijn vakgerichte opleidingen:

 • Opleiding Trainer Hormoonfactor (Ralph Moorman) bij Sonnevelt Opleidingen
 • Verdiepingsdag Spijsvertering door Astrid te Winkel – TimeOut, Orthomoleculair & Natuurgeneeskundig therapeut
 • Verdiepingsdag ‘Hormoonbalans voor vrouwen’ door Ralph Moorman en Barbara Havenith
 • Lezing ‘Alles over voeding – interactieve workshop’ van Ton Leenders, Krachttrainer en Voeding- en Suppletie-specialist van topsporters
 • Voedingsconsulente (studerend)

 

Diverse bijscholings-/verdiepingscursussen en behandelprotocollen gevolgd bij St. Ortho Health Foundation:

 • Verdiepingscursus ‘Spijsvertering’
 • Verdiepingscursus ‘Anti-aging’
 • Behandelprotocollen ‘Insulineresistentie omkeerbaar’
 • Behandelprotocollen ‘Overgewicht’
 • Masterclass ‘Metabool syndroom’
 • Behandelprotocollen ‘Mentale gezondheid’
 • Behandelprotocollen ‘Hooikoorts’
 • Verdiepingscursus ‘Voeding voor brein en darmen’
 • Opleiding ‘Energetisch Morfologische Bloedtest’

 

Daarnaast is mijn boekenplank fors uitgebreid met diverse vakgerichte boeken, per onderwerp van de hormonale disbalansen (o.a. bijnieruitputting, overgang, rol van vitaminen en mineralen en daarnaast ook informatie omtrent een bredere aanpak van zaken: glutenintolerantie, AD(H)D en de invloed van voeding, allergieën, kruiden, etc.).

Diana Mulder

Powered By Daan