Missie

De missie van Powered by Daan is om zoveel mogelijk mensen te helpen om de juiste balans te vinden en goede relatie te laten houden met voeding, beweging en ontspanning naast alle verplichtingen. De handvaten waar je steeds op terug kunt vallen als je weer in de valkuil van de hectiek van alle dag dreigt te vallen of door je omgeving afgehouden wordt van hetgeen voor jouw persoon het beste is om zonder ongemakken door de jaren heen te rollen. En dat te kunnen blijven doen wat je het leukste vindt en waar je positieve energie van krijgt.

Visie

De visie van Powered by Daan is gebaseerd op de Hormoonfactor methode by ir. Ralph Moorman. Dit houdt in dat we allemaal een uniek, eigen DNA hebben. Je DNA verandert niet. Wat je wel kan veranderen is de mate waarin bepaalde eigenschappen (genen) tot uiting komen. Daarin kun je sturen. Je kunt je genen namelijk in bepaalde mate ‘uit’ of ‘aan’ zetten, bijvoorbeeld door je voeding en je leefstijl waar nodig of gewenst aan te passen.

We beschikken allemaal over een orgaanstelsel, zenuwstelsel en hormoonstelsel. Deze werken heel nauw met elkaar samen, zonder dat wij daar bewust sturing aan hoeven te geven. Ons lichaam reageert zelf op situaties waar bijvoorbeeld acute actie of reactie nodig is, bijvoorbeeld in een levensgevaarlijke situatie. Het is per persoon verschillend wat deze reactie is (vluchten, vechten of bevriezen), maar jouw reactie wordt aangestuurd door jouw lichaam. Ook als je door een eerdere ervaring in een soortgelijke situatie een andere reactie hebt ‘aangeleerd’, wordt je reactie in eerste instantie (intuïtief) in gang gezet door je lichaam. Het brein komt daar pas later in voor en neemt het verloop van het vervolg op die eerste actie daarna over.

Alle stelsels werken met elkaar samen om ervoor te zorgen dat je ‘interne milieu’ zo constant mogelijk blijft en adequaat kan reageren op het ‘externe milieu’. Goede voeding en leefstijl is daarbij heel belangrijk. Daarom wordt de Hormoonfactor methode gecombineerd met een flinke dosis ervaring, kennis van voeding, gezond verstand en jouw persoonlijke situatie, en krijg je op basis van een analyse van je leef- en eetpatroon een leefstijladvies dat bij jou past.

Neem contact met ons op!