Programma’s

Wat houdt het leefstijladvies in?
Tijdens het gesprek nemen we een uitgebreide vragenlijst door, zodat vastgesteld kan worden welke hormonen uit balans zijn en welke klachten jij daardoor hebt. Dit gesprek zal ongeveer 60 minuten duren en vindt plaats op een locatie waarbij jij je prettig voelt. Dit kan bij mij in de praktijkruimte zijn, bij jou thuis of een externe locatie.
Vervolgens ontvang je van mij binnen twee weken na ons gesprek de uitwerking hiervan met daarin een overzicht van de hormonen welke in disbalans zijn en wat mijn advies daarop is. Tevens omschrijf ik daarin de zaken welke voor verbetering mogelijk zijn. Binnen een week na ontvangst van dit document hebben wij een vervolggesprek waarin ik zal uitleggen wat de uitkomst van het onderzoek inhoudt en welke leefstijlaanpassingen gewenst zijn (duur vervolggesprek ca. 30 minuten). In het leefstijladvies vind je informatie over voeding, training en stressreductie en handvatten afgestemd op jouw situatie. Dit advies is het begin van een verandering in je leefstijl.
Vervolgens bespreken wij wat voor jou wenselijk is om dit ebook als handboek te gaan gebruiken en waar ik je daar verder mee kan helpen. Ook kan in het advies staan dat extra onderzoek nodig is om bepaalde waardes te (laten) meten. Ook deze informatie vind je terug in het advies. Hierbij adviseer ik je altijd in eerste instantie je eigen huisarts te contacten, echter indien gewenst kan ik hier ook een rol in spelen.
Wat houdt het leefstijltraject compleet in?
Omdat het hele roer omgooien best lastig is en de nodige tijd maar ook daadkracht kost, ga ik je daarbij ondersteunen met praktische tips, recepten, voedingsschema’s en een rondleiding door de supermarkt.
Normaliter kost het je zo’n drie maanden om een nieuwe leefstijl aan te meten. Dit traject ga je met mij doorlopen en wij gaan wekelijks gedurende een uur een aantal zaken omzetten naar een nieuwe gewoonte. Dit kan zijn op het gebied van voeding, o.a. etiketten lezen, doornemen waar je tegenaan loopt in deze fase, je voorraadkast doornemen, etc. Of op het gebied van beweging. Het kan ook zijn dat we er een sportief uur van maken, in de sportschool, buiten wandelen of fietsen, of wat past voor jou binnen het leefstijladvies. Ook kunnen we samen een onderdeel aanpakken uit het advies op het gebied waar jij tegenaan loopt en waar je graag met mij je gedachten over op orde wilt brengen.
In aanvang van het traject ontvang je van mij voor iedere week een voedingsadvies en geleidelijk gaan we dat ombuigen zodat jijzelf in staat bent om hier een voor jou juiste invulling aan te geven. Hiervoor nemen we telkens een menugang onder de loep en kijken we of de informatie welke je wekelijks van mij hebt gekregen voldoende is om hier zelfstandig mee aan de gang te gaan.
En uiteraard houden we de vorderingen bij welke je wekelijks maakt. We beginnen ons uur met een meet-moment (en als je wilt een weeg-moment) en na de periode van drie maanden maken we de balans op. Tevens evalueren we wekelijks even de zaken waar je blij van wordt, waar je tegenaan loopt en waar nog aan gewerkt moet worden.
Aan het einde van het traject maken we de totale balans op. We kijken waar je dan staat, wat je bereikt hebt in de afgelopen periode en wat je wensen zijn en waarin ik je kan ondersteunen. Ook dit is persoonlijk en geheel afgestemd op jou.


Wat houdt het leefstijl-deeltraject in?
Dit traject is hetzelfde als het complete Leefstijltraject, echter nu vindt ons gesprek één keer per twee weken plaats evenals het meet-/weegmoment. Wel ontvang je wekelijks een voedingsadvies.
Voor inhoudelijke informatie over dit traject kun je terecht bij Powered by Daan – compleet leefstijltraject en overal waar wekelijks vermeld wordt, geldt voor dit traject dat dat tweewekelijks is.
Wat houdt het leefstijl-maandtraject in?
Dit traject is hetzelfde als het complete Leefstijltraject, echter nu vindt ons gesprek één keer per vier weken plaats evenals het meet-/weegmoment. Wel ontvang je wekelijks een voedingsadvies.
Voor inhoudelijke informatie over dit traject kun je terecht bij Powered by Daan – compleet leefstijltraject. Alle wekelijkse onderdelen zullen in dit traject maandelijks plaats vinden.

Wat houdt het voedingsadvies in?
Binnen de Hormoonfactor is voeding een zeer belangrijk onderwerp. Met de juiste voeding kun je je hormonen voor een groot deel terug in balans brengen en vervolgens een goede hormoonbalans behouden. De basis bestaat uit zo veel mogelijk pure, onbewerkte voeding.
Op basis van een uitgebreide amnese wordt vastgesteld welke hormonale disbalans in jouw lichaam aanwezig is hetgeen terug te lezen is in het leefstijladvies. In dit advies kan staan dat je bepaalde voedingsmiddelen beter kunt mijden omdat deze voor jou niet geschikt zijn – allergische reactie of de belangrijke ingrediënten worden door jouw darmen niet opgenomen – of van bepaalde producten juist meer te eten of vaker op tafel te zetten, om daarmee een bepaald hormoon een boost te geven. Wat voor jou de juiste voeding is, hangt heel sterk af van hoe het met je hormoonbalans is gesteld dus is kortom een zeer persoonlijk advies.
Er wordt in dit advies ook veel aandacht besteed aan het goed functioneren van je darmen. Daarom is het heel belangrijk om zo veel mogelijk voeding te eten die goed verteerbaar is. Omdat veel mensen problemen hebben met het verteren van bepaalde voedingsmiddelen, starten wij een zoektocht naar welke voedingsmiddelen jouw lijf niet goed verdraagt en daardoor problemen kan veroorzaken in de spijsvertering. Ook mensen zonder allergie ervaren vaak dat zij zich veel beter voelen wanneer zij bepaalde producten een tijdje laten staan.
