Om jou goed te kunnen adviseren met de juiste output is het noodzakelijk dat de kwaliteit van de input hoog is. Dit kan alleen aan de hand van de informatie welke jij mij geeft. Om dit traject te laten slagen beginnen alle door Powered by Daan aangeboden trajecten met een uitgebreide intake – de amnese. Dit is het startpunt voor de behandelingstrajecten welke met de uitslag volgen.

Vergelijk het met de moderne auto: de status van de auto wordt uitgelezen op de computer en daaruit komt een soort ‘foutmelding’ zodat de garage weet waar zij het euvel dienen te zoeken. Omdat wij nou eenmaal uniek zijn en geen gebruiksaanwijzing hebben gekregen bij onze geboorte, dient er eerst een uitgebreide vragenlijst doorgenomen te worden met zeer uiteenlopende vragen. Dit doen wij in een persoonlijk gesprek omdat ik bij een aantal punten graag – indien nodig uiteraard nog wat wil doorvragen om de juiste informatie te achterhalen.

Met de uitkomst hiervan, welke ik tevens samenvat in een makkelijk te lezen ebook, ontstaat er een advies om je leefstijl aan te passen. Uiteraard wil ik je daarbij graag helpen. Het is ten slotte niet niks om datgene wat je al jaren gewend bent om te buigen naar een ander patroon zonder terug te vallen in oude gewoontes en gebruiken. Dat heeft echt tijd nodig. Je ziet het bijvoorbeeld nu in deze tijd dat Covid-19 ons leven gewijzigd heeft. Om te voorkomen dat het virus weer oplaait of vat krijgt op onze gezondheid, dienen we een aantal gebruiken achterwege te laten. En hoe vaak ‘vergeten’ we dat niet in onze spontaniteit, omdat we zo gewend zijn om ons voor te stellen met het geven van een hand. Of een jarige te feliciteren met een omhelzing. Of afscheid te nemen na een gezellige avond met een warme groet. En dan heb ik het nog niet over jouw omgeving die je hier wellicht niet in kan of wil steunen. Of vindt dat je best eens een keer kunt afwijken van je nieuwe stijl. En natuurlijk kan dat, alleen zij hebben er geen last van, jij wel. Jij hebt de dag erna last van neerslachtige gevoelens, of pijn in je buik, kunt niet naar het toilet of hebt te kampen met huiduitslag, last van je gewrichten of wat dan ook. En het is niet nodig, want niet iedereen haalt genoegen uit dezelfde voedingsmiddelen. Niet iedereen lust geitenkaas, olijven, oesters, spruitjes, wijn, tomaten, brood, vlees, bier, etc. Hoeveel mensen ken jij wel niet in jouw omgeving die bepaalde voedingsmiddelen niet lusten zonder dat zij zich hoeven te verdedigen dat zij deze laten staan. Waarom jij dan wel?

Er komen zoveel dingen voor terug, als jij voor jezelf kiest. Voor hetgeen jij lust of waarvan jij gelukkig wordt. Zonder nare kwaaltjes of die extra kilo’s die je dagelijks met je meezeult. Zonder weer voor een nieuw dieet te gaan of nieuwe hype op voedingsgebied. Want welke vorm je ook kiest, je gaat altijd voedingsmiddelen missen welke van belang zijn voor een gezond leven. En door voedingsmiddelen te laten staan maar niet te vervangen door hetgeen voor jou gezond is, ga je het op de lange termijn niet volhouden. Er is nog nooit iemand oud geworden op een blaadje sla en glas water. Ga er voor, kies voor jezelf! En je zult echt versteld staan van de positieve effecten .